Zloděj

Zloději

Mnozí si při slovu zloděj představí umaštěného ničemu kradoucího jablka na tržišti, ale takto rozhodně úspěšný zloděj nevypadá. Téměř každý obchodník umí alespoň pár dovedností tohoto povolání, protože někdy se prostě hodí vědět důležité informace dřív než konkurence, nebo opustit město jinudy než hlavní branou. Mezi zloději je i velké množství dobrodruhů, jež pátrají ve starých zříceninách po zapomenutých pokladech, mnohdy chráněných důmyslnými pastmi. Jsou tu i tací, kteří se specializují na tichou likvidaci osob, které díky nim doslova zmizí ze světa. Někdo by o nich mohl říci, že to jsou špinaví vrazi a mordýři, ale tento výcvik podstupují i známí diplomaté a tajní agenti království, protože někdy je lepší zničit tyrana číší s otráveným vínem, než uvrhnout celou zemi do války.

 

Strom dovedností zlodějů

I. Stupeň
II. Stupeň
III. Stupeň
IV. Stupeň
Dovednosti nepovinné, přístupné všem povoláním

 

Co od hry zloděje očekávat

Povolání zloděje je určeno jak hráčům, kteří si chtějí vyzkoušet být někým pohybujícím se za hranou zákona, tak pro ty, kteří chtějí obohatit a rozšířit o zajímavé možnosti jinak tuctové archetypy obchodníků či zahraničních diplomatů, a stát se tak překupníky či středověkými agenty různých mocností. Vhodné také pro hráče, kteří se vyžívají v intrikách.

 

Co si připravit na hru zloděje

Dýka - Naprostý základ pro hru zloděje

Ampulky na jedy - Zloději se, mimo jiné, zabývají i výrobou nejrůznějších jedů. Je praktické pořídit si alespoň 5 uzavíratelných ampulek.

 

Odkazy

FB skupina Svobodní obchodníci města Brožova: Zde!

Facebook na mistra zloděje: Zde!

Ostatní: Zlodějské jedyHerbář

Podklady k tisku pro ty kteří plánují vyrábět větší množství výrobků (musí si vytisknout sami). Počítá se s formátem A5:

Štítky (Zlodějské jedy)Štítky (Extrakty z bylin)Štítky (Léčiva)