Válečník

Válečníci

Jejich povolání se celou svou podstatou soustředí na boj, kterýžto je spojuje. Ne každý válečník však k ozbrojeným střetům přistupuje stejně. Liší se nejen stylem boje, nýbrž i motivací, proč vlastně bojují. Právě proto je důležité, aby si každý z nich po dokončení základního výcviku vybral cestu, jakou se bude ubírat.

 

Rytíř (archetyp)

Rytíř tasí svou zbraň především na ochranu určitého ideálu; jemuž věří a neváhá za něj položit život. Jeho víra v danou věc je natolik silná, že jej naplňuje nadpozemskou mocí, jež se vymyká chápání smrtelníků. Zatímco páže ještě trénuje v šiku, rytíř bývá dobrodruh samotář, který se objevuje vždy tam, kde je třeba. Ale je-li to bohatý hradní pán, tak třeba i v čele celé své družiny.

I. Stupeň
II. Stupeň
III. Stupeň
IV. Stupeň
Dovednosti nepovinné, přístupné všem povoláním

 

Voják (archetyp)

Pro vojáka je boj čistě profesionální záležitost; emoce v něm nemají co dělat. Jde přece o plný měšec; dobrý žold a plné břicho. Zkušený voják má vždy přehled o celém bojišti a ví, co je třeba dělat. Právě pro tento přístup je jeho přítomnost nepostradatelná v každém větším bojovém útvaru.

I. Stupeň
II. Stupeň
III. Stupeň
IV. Stupeň
Dovednosti nepovinné, přístupné všem povoláním

 

Bijec (archetyp)

Boj je pro něj silová záležitost, založená na hesle "buď tvrdší než tvůj soupeř". Proto má-li na výběr vždy dá přednost dostatečně pádné zbrani, která dokáže rozdrtit soupeře i s jeho brněním. Své místo na bojišti najde v první řadě, často se sám vrhá vstříc přesile. K boji ho nenutí žádné ušlechtilé ideály, bojuje pro boj samotný.

I. Stupeň
II. Stupeň
III. Stupeň
IV. Stupeň
Dovednosti nepovinné, přístupné všem povoláním

 

Co od hry válečníka očekávat

Hraní povolání válečníka umožňuje hráčům osvojit si a prohloubit reálnou dovednost larpového šermu, kterou mohou využít i jinde. Na druhou stranu vyžaduje alespoň průměrnou fyzickou kondici, protože hráče čekají kratší i delší boje a bitvy během horkých letních dnů.

 

Co si připravit na hru válečníka

Zbraň - Je důležité ujistit se, že zbraň odpovídá předepsaným požadavkům viz článek životnost postavy / zbraně.

Ochranné pomůcky - Každý válečník by měl ve svém zájmu používat, alespoň kožené rukavice.

Praporec - Důležité pro ty kteří chtějí velet větším skupinám. Minimální rozměr praporce je 50 x 50 cm na žerdi.

 

Odkazy

FB skupina Cech válečníků Brožov: Zde!

Email na staršího mistra válečníka: barbar.bronec@seznam.cz

Facebook mladšího mistra válečníka (glejty, vše ohledně pravidel): Zde!

Email na mistra šermíře: bobw@volny.cz

Ostatní: Herbář

Podklady k tisku pro ty kteří plánují vyrábět větší množství výrobků (musí si vytisknout sami). Počítá se s formátem A5:

Štítky (Extrakty z bylin)Štítky (Léčiva)