Alchymista

Alchymisté

Během svého nikdy nekončícího studia získali mnohé dovednosti, které je proslavily v Brožově i okolí. Jsou specialisté na magické předměty, jejich lektvary mají skoro až zázračné účinky a hodí se do každé situace. Pokud je potřeba trvalejší podpora, i tam mají alchymisté co nabídnout. Amulety z životních esencí bestií chrání své nositele. V boji jsou alchymisté užiteční magickými projektily s rozličnými efekty a znají přesné limity využití magických amuletů.

Přesto, že jsou zaměřeni hlavně na podporu ostatních povolání neznamená to, že by si sami nedokázali poradit. Po svých soupeřích mohou metat magické projektily a sebe chránit pomocí mocných lektvarů a amuletů. Jejich moc však není není neomezená - potřebují zdroje, ať už se jedná o byliny či životní esence bestií. 

 

Strom dovedností alchymistů

I. Stupeň
II. Stupeň
III. Stupeň
IV. Stupeň
Dovednosti nepovinné, přístupné všem povoláním

 

Co od hry alchymisty očekávat

V rámci hry za povolání alchymisty je u hráčů potřeba silné RP a chuť trávit čas "bádáním" v laboratoři, bez tohoto bádání nemá alchymista přístup k většímu množství lektvarů. Alchymista je povolání, které je nesmírně náročné na herní suroviny a hráč s tím musí počítat.

U zkoušek bude potřeba nejenom ukázat znalost alchymistických postupů viz. "Průvodce základní alchymií pro naprosté začátečníky" a doplnění těchto postupů o vlastní RP, ale i teoretické debaty o podstatě lektvarů a alchymie samotné s mistrem alchymistou a svými kolegy.

 

Základní vybavení začínajících alchymistů

Ampulky - Na hru alchymisty je nezbytné si uzavíratelné ampuky pořídit. Budou potřeba na extrakty z bylin, lektvary a mutageny.

Cukr (moučkový) - Stačí malé množství.

Potravinářská barviva - Doporučujeme gelová. Přesto, že se lektvary nedoporučuje skutečné pít, vše co je v nich obsažené musí být na 100% jedlé.

Přesýpací hodiny (na 5 minut) - Nejsou podmínkou, ale hodí se. Lze je sehnat v každé prodejně deskových her.

Zápisník - Nutný k zaznamenávání jednotlivých postupů výroby.

 

Doplňkové vybavení pro pokročilé alchymisty

Alchymistický oheň - Světlo imitující skutečnou svíčku. Jsou možné i různé alternativy, ale nesmí jít o skutečný oheň (halogen také není vhodný).

Filtrační papírky - Na výrobu pokročilejších lektvarů a mutagenů.

Magické projektily - Pokud jich chcete dělat velké množství, přineste si vlastní materiál. Sušený hrách a přírodní textilie (bílou, mobrou, černou, červenou).

 

Odkazy

FB skupina Zleničtí Alchymisté: Zde!

Facebook na mistra alchymistu: Zde!

Ostatní: Amulety, Lektvary, Herbář, Průvodce základní alchymií pro naprosté začátečníky

Podklady k tisku pro ty kteří plánují vyrábět větší množství výrobků (musí si vytisknout sami). Počítá se s formátem A5:

Štítky (Amulety), Štítky (Lektvary)Štítky (Extrakty z bylin)Štítky (Léčiva)